Del4

Del 4. Nya kläder och nya krafter

 

I slutet av en lång väntan kom så äntligen en efterlängtad och positiv nyhet. Som ni har kunnat läsa om tidigare i serien om Nadja Casadei verkar det nu som om cancern sakta kapitulerar. Delar av den är redan helt borta.

–Så jäkla bra! Det var det bästa besked jag kunde fått och jag är hur nöjd som helst.

–Jag försökte att ställa in mig på det värsta, att de tre första behandlingarna inte skulle räknas och att vi skulle få börja om. Så jag blev nästan chockad när de berättade.

Behandlingsplanen pekar fortfarande på att Nadja ska kunna vara frisk igen lagom till vårens ankomst.

 

Nästan chockad och väldigt överraskad blev hon också på måndagskvällen när hennes klubb IFK Lidingö anordnade galakväll.

–Jag visste att jag skulle vara prisutdelare till ”Årets IFK:are” men att min förra förbundskapten Stefan Olsson skulle vara där var en överraskning.

–Han höll tal och pratade om hur jag var i landslaget. Stefan var den förbundskaptenen som tog med mig i VM-truppen 2009 och EM-truppen året efter. Det var jättefint och då började jag ju grina.

Stor del av kvällen gick också åt till att ta bilder på Nadja i de nya landslagskläderna.

–Stefan tyckte att jag behövde de nya kläderna eftersom jag snart är tillbaka igen. Jag känner mig så peppad, glad och motiverad!

En tydlig gest från förbundshåll som visar att de ser Nadja som en del av det svenska landslaget även i framtiden.

 

Precis som under IFK Lidingös galakväll fortsätter stödet för Nadja att strömma in. Hon har svårt att sammanfatta.

–Jag har över tusen mejl i inkorgen, och det finns så många många fina.

Lägg därtill minst lika många kommentarer till blogginlägg på hennes hemsida och det är lätt att förstå hur Nadja är både rörd och djupt tacksam.

–Många har berättat att de själva är sjuka eller någon anhörig till dem. De tackar mig för att jag delar med mig. Stödet är det bästa med allt det här.

Här är bara ett fåtal kommentarer från alla de tusentals människor som har hört av sig till Nadja.

 

 

”Du har berört mig på så många sätt och jag trodde inte att en person jag aldrig träffat skulle kunna göra det.”

 

“Jag tycker att det är fantastiskt av dig att så öppet dela med dig om din historia, jag tror att det kan hjälpa många där ute som går igenom samma som oss. Jag vet i alla fall att det ger mig stöd att känna att jag inte är ensam.”

 

“ Ingen person går opåverkad igenom dessa extrema maratonmatcherna, jag är säker på att du kommer ut ur sjukdomen starkare än någonsin.”

 

“Önskar jag hade hälften av din kämparvilja!!”

 

“Du har gett mig styrka och det kommer jag aldrig glömma. Jag skänker alla mina tankar till dig och tvivlar inte en sekund på att du kommer bli frisk.”

 

“Om vi kämpar ett tag till båda nu så är vi av med skiten helt! Fantastiskt!”

 

“Jag vill önska dig all lycka på färden emot ett mycket friskare liv Nadja, tänk på att du är unik.”

 

 

 

 

MAGNUS ORNHAMMAR

@ornhammar